LiW verstevigt de samenwerking met China

 24/10/2016  Claude Yvens  News Logistics

Logistics in Wallonia heeft een bijgewerkte versie ondertekend van het Memorandum of Understanding dat het in oktober 2011 afsloot met de Shenzhen Logistics and Supply Chain Management Association. Via dit akkoord kunnen Chinese bedrijven zich makkelijker in Wallonië vestigen en kunnen Waalse bedrijven makkelijker in de provincie Guangdong een vestiging oprichten.

De Shenzhen Logistics and Supply Chain Management Association is een overkoepelende organisatie van de grootste spelers uit de sector. Ter formalisering van die samenwerking werd in oktober 2011 een eerste Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Dat MoU was gericht op een uitwisseling van goede samenwerkingen en wederzijdse hulp bij investeringsdossiers. In de lente van 2015 konden we daar trouwens al een eerste voorbeeld in de praktijk van zien, met de vestiging van het bedrijf EC Hub.

Op 13 oktober 2016 hebben LiW en de SLSCMA hun samenwerking met de ondertekening van een nieuw MoU vernieuwd en zelfs nog uitgebreid; dit nieuwe akkoord was nodig om in te spelen op de realiteit op het terrein. De gemeente Shenzhen steunt dan ook de bedrijven die zich in het buitenland willen ontwikkelen. In goede verstandhouding met het AWEX verbindt LiW van zijn kant zich ertoe om alles in het werk te stellen opdat die Chinese bedrijven zich in de best mogelijke omstandigheden in Wallonië zouden kunnen vestigen. En die strategie blijkt nu al haar vruchten af te werpen, aangezien vijf grote koerierdiensten reeds gevorderde contacten met de Waalse overheid onderhouden en andere bedrijven uit de e-commerce sector interesse hebben getoond voor de vestiging van een Europese logistieke basis in Wallonië.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!