Hier komt de gloednieuwe Mercedes Sprinter!

 07/02/2018  Claude Yvens  Van
Hier komt de gloednieuwe Mercedes Sprinter!

Mercedes-Benz heeft zopas de allernieuwste generatie van zijn Sprinter onthuld. En het gaat hier wel degelijk over een nieuwe generatie en niet gewoon over een facelift… Verkrijgbaar vanaf juni 2018.

Als je weet dat van dit model jaarlijks ruim 190.000 voertuigen in meer dan 130 landen worden verkocht en dat er sinds 1995 in totaal 3,4 miljoen exemplaren van zijn verkocht, dan zal het je niet verwonderen hoe belangrijk deze lancering voor Mercedes-Benz is. De constructeur had voor deze nieuwe generatie trouwens een voertuig beloofd dat perfect op de logistieke en stedelijke uitdagingen zou inspelen… Mercedes-Benz vat de vernieuwingen aan de Sprinter in vier woorden samen:

Connected

De Sprinter zal zijn eigen versie hebben van het geconnecteerde MBUX-systeem. Dit systeem is tijdens de lancering van de nieuwe A-Klasse voorgesteld en kan op een immens scherm in het midden van het dashboard worden geraadpleegd. Het is de bedoeling dat dit systeem een even vanzelfsprekend deel van de algemene mobiliteitsoplossingen wordt als een smartphone. Zo zal de Sprinter zijn eigen wifihotspot zijn en beschikt hij over een navigatiesysteem dat in de dispatching van het bedrijf kan worden opgenomen.

Mercedes-Benz komt ook met een reeks van acht diensten voor fleetmanagement, aangepast aan de verschillende bedrijfstypes, en dit onder de naam Mercedes Pro Connect. De interface van die diensten in de cabine is het nieuwe grote en centrale scherm van 10,2 inch.

Automated

De Sprinter is met nieuwe veiligheidsassistentie uitgerust:

  • een achteruitrijcamera waarvan het beeld op de achteruitkijkspiegel binnen te zien is
  • parkeerassistentie

Shared Services

In het kader van het adVANce-initiatief, brengt Mercedes-Benz binnenkort nieuwe gedeelde diensten op de markt. De eerste daarvan, SHARING@VANS, is het resultaat van een samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Via.

Electric

Vanaf 2019 zal er een elektrische versie van de Sprinter te verkrijgen zijn, waarbij Mercedes-Benz zelf ook oplaadoplossingen voor de batterijen zal aanleveren.

Gamma

Er komen acht carrosserievarianten, tussen 3 en 5,5 ton GVW (8,75 ton met aanhanger), voor een totaal van 1700 standaardvarianten. Met het ruimste exemplaar kan 17 kubieke meter worden vervoerd. Ook zien we dat bijvoorbeeld de wielkasten speciaal zijn ontworpen om beladen te kunnen worden.

De Sprinter zal met aandrijving en met tractie verkrijgbaar zijn, waardoor hij 50 kilo aan laadvermogen en 80 mm aan laaddrempel wint. De versie met tractie vooraan heeft twee speciaal bestudeerde transmissies: een automatische versnellingsbak met negen schakelingen en een koppelomvormer, en een nieuwe manuele versnellingsbak met zes schakelingen.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!