Lineas verdubbelt frequentie van haar ‘Oosterweeltreinen’

 11/09/2019  Claude Yvens  Multimodaal
Lineas verdubbelt frequentie van haar ‘Oosterweeltreinen’

Lineas zal de capaciteit van haar treinen verdubbelen van en naar de haven van Antwerpen. Het doel is om het wegverkeer (een beetje) terug te dringen vanaf het begin van de aanleg van de Oosterweelverbinding.

De betrokken bestemmingen zijn La Louvière, Genk en Zeebrugge, maar Lineas is ook van plan om nieuwe verbindingen met Terneuzen en Gent aan te leggen. Deze vijf terminals zouden via de Antwerpse Main Hub vaker verbonden worden met de kaaien 1742 en 1700 op de linkeroever en met de kaaien 869 en 913 op de rechteroever.

Volgens de spooroperator zou deze maatregel, indien succesvol, het aantal vermeden wegtransporten rond Antwerpen verhogen tot 5300. Antwerpse verladers lijken geïnteresseerd, zoals Tim Mertens, logistiek procesbegeleider van het chemiebedrijf Evonik: “Door de verkeersopstoppingen in Antwerpen kunnen we niet langer, of althans niet altijd, rekenen op wegtransport om het flexibele en tijdige transport van onze goederen te verzekeren. We willen dan ook graag de spoordienst van en naar Antwerpen uitbreiden. »

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!