Linde’s ‘TruckSpot’ vormt goed alternatief voor ‘BlueSpot’

 03/08/2018  Yannick Haesevoets  News Logistics, Handling
Linde’s ‘TruckSpot’ vormt goed alternatief voor ‘BlueSpot’

Linde’s befaamde ‘BlueSpot’ krijgt er nog een goed alternatief bij: het opzichtige visueel waarschuwingssignaal ‘TruckSpot’. Het blauwe licht wordt vervangen door een groot formaat waarschuwingssymbool met sterke contrastkleuren.

De meeste ongevallen met heftrucks waarbij mensen gewond geraken, gebeuren bij het achteruitrijden. Daarom ontwikkelde Linde in 2011 de zogenaamde BlueSpot. Felle led-lichten op het dak van de truck  projecteren een opvallende blauwe lichtvlek op de grond, enkele meters voor de heftruck. Op kruispunten in het magazijn worden voetgangers zo verwittigd dat een heftruck uit het gangpad rijdt. Het systeem is zo doeltreffend, dat de BlueSpot bijna standaard is geworden, ook bij andere heftrucksproducten.

Linde gaat nu een stap verder. Op de tweejaarlijkse World of Material Handling heeft de constructeur de TruckSpot onthuld. Dit signaal is volgens de constructeur nog effectiever: de blauwe stip is vervangen door een groot driehoekig waarschuwingssymbool met sterke contrastkleuren. Ook dat teken wordt op de vloer geprojecteerd, op 4 meter afstand van de rijdende truck. De projector is zo gemonteerd, dat voetgangers en de andere chauffeurs niet verblind worden.

Net als de BlueSpot werkt de TruckSpot puur optisch en is daarom geschikt voor rumoerige werkomgevingen of, net omgekeerd, stille magazijnen waar elektrische trucks rijden.

Linde onthulde daarnaast nog een veiligheidsysteem om dergelijke ongevallen te vermijden, de Linde Safety Guard. Voetgangers dragen een soort ‘patch’ die een signaal uitzendt dat door de truck wordt opgevangen. Wanneer ze in elkaars buurt komen, wordt een visueel en auditief signaal geproduceerd, zelfs wanneer ze elkaar niet kunnen zien.

Meer over World of Material Handlingevent van Linde leest u in het volgende Link2Logistics Management.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!