Linde lanceert EVO-serie van elektrische vorklift E12-E20

 31/03/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Linde lanceert EVO-serie van elektrische vorklift E12-E20

Linde introduceert een EVO-reeks van zijn E12 tot E20, het gamma compacte elektrische vorkheftrucks met hefvermogens van 1,2 tot 2 ton. Deze elektrische heftrucks worden in België verdeeld door Motrac Handling & Cleaning en zullen vanaf april beschikbaar zijn.

De nieuwe reeks elektrische trucks valt op door de zwarte “haaienvin” op het rode truckchassis met daarop de letters EVO. Binnenin de truck zorgt een nieuw, verbeterd bedieningssysteem voor een lager energieverbruik (tot 16 procent) en een daling in de CO2-uitstoot in vergelijking met de vorige reeks. Er zijn in totaal 19 modellen om uit te kiezen, van de Linde E12 met een hefvermogen van 1,2 ton en 24 volt tot de Linde E20 PHL met een hefvermogen van 2 ton en een batterij van 930 Ah.

In de nieuwe reeks zit standaard actieve ventilatie voor de geïntegreerde hoogfrequent-lader die zich in het contragewicht bevindt om flexibel opladen aan om het even welk stopcontact mogelijk te maken. Dit vereenvoudigt het laden van de batterij omdat de bestuurder de batterijkap, de cabinedeur noch de truckvensters hoeft te openen. Door de “real-time indicator” kunnen de bestuurders optimaal gebruik maken van de energiereserves. Het energieverbruik wordt precies geregistreerd en het resterende batterijniveau is tot op de minuut te zien op de multifunctionele display.