Liège Airport: twee nieuwe bedrijfszones (FOTO’S)

 04/09/2015  Claude Yvens  News Logistics, Real Estate
Liège Airport: twee nieuwe bedrijfszones (FOTO’S)

SOWAER heeft twee nieuwe bedrijfszones ingehuldigd, die rond de luchthaven van Luik aangelegd werden.

> Flexport City, is een zone die gesitueerd is ten noorden van de landingsbanen van de luchthaven. Ze is voorbestemd voor activiteiten die gebruik maken van de infrastructuur van de luchthaven en die verbonden zijn met luchtvracht. Deze zone telt 28 hectare die volledig uitgerust zijn en die verdeeld zijn in oppervlakten van 2,5 tot 3 hectare elk.

> Airport City, is een zone die ten zuiden van de luchthaven ligt en die gericht is op kantooractiviteiten en activiteiten die te maken hebben met het vervoer van passagiers. Ze is 6 hectare groot en wordt vanaf januari 2016 nog eens uitgebreid met 5,5 bijkomende hectare.

Om een optimale commerciële ontwikkeling van deze nieuwe terreinen mogelijk te maken, werd een partnership ondertekend tussen SOWAER en Liège Airport. “Wij hebben al meerdere gekregen dat er interesse voor deze zones bestaat”, wist Luc Paroune, algemeen directeur van Liège Airport ons te vertellen.

Deze zones zullen in de toekomst trouwens alleen maar uitgebreid worden. Het gaat inderdaad bruto om in totaal 470 hectare aan nieuwe bedrijfszones, die volledig ingericht zijn of 386 hectare netto in de onmiddellijke omgeving van de luchthaven van Luik. Zij zullen tussen nu en 2031 geleidelijk aan in gebruik genomen worden door SOWAER. “Deze zones zouden op termijn de creatie van 7.500 directe en 2.000 indirecte jobs mogelijk moeten maken”, verzekert Maxime Prévot, Waals minister van Openbare Werken.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!