Liege Airport strikt nu ook Chinese biotech-logistieker

 06/08/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics
Liege Airport strikt nu ook Chinese biotech-logistieker

De Chinese nichespeler ShengSheng Supply Chain Management uit Shanghai gaat zich op Liege Airport vestigen. Het is de eerste vestiging buiten China voor deze specialist van de biotech-logistiek. De luchthaven haalde het van concurrenten in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Zwitserland dankzij de groeiende Chinese aanwezigheid en de sterke biotechsector in de Luikse regio.

Volgens Le Soir wil ShengSheng – met 70% marktaandeel de grootste speler nichespeler in China – zijn Europees bruggenhoofd in Luik vestigen om niet alleen de Europese markt te bedienen, maar ook om klinische stalen tussen Europa en China te vervoeren. Wallonië zet fors in op biotech en life sciences (onder meer via de competitiviteitspool BioWin). De Chinezen waren naar verluidt onder de indruk van het aantal biotechbedrijven in de regio Luik.

Een tweede troef was voor ShengSheng de aanwezigheid van meerdere Chinese logistiekers en vervoerders in en rond de luchthaven, zoals Cainiao, Sinotrans, STO Express of ECDC Logistics. Liege Airport is ook met elf Chinese luchthavens verbonden. Het Waalse agentschap voor buitenlandse handel Awex en Logistics in Wallonia ontplooien al jaren inspanningen om Chinese bedrijven aan te trekken.

De vestiging zou op vrij korte termijn operationeel zijn. In een eerste fase worden een twintigtal jobs gecreëerd.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!