Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Garocentre Magna Park

 15/03/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Garocentre Magna Park

Lidl gaat een nieuw logistiek centrum bouwen in Garocentre Magna Park, een logistieke zone langs de E42 nabij La Louvière. De discounter heeft er een terrein van 117.000 m² gekocht waarop een magazijn van bijna 42.000 m² komt. Dat moet naar verwachting in het eerste kwartaal 2022 operationeel zijn.

Het nieuwe distributiecentrum, dat een investering van 55 miljoen vertegenwoordigt, vervangt het huidige centrum in Courcelles in het eerste kwartaal van 2022. Het zal een zestigtal winkels beleveren in de provincies Henegouwen en Waals-Brabant en in het Brussels Gewest.

In het gebouw, dat zo’n 100 laad- en loskades zal tellen, komt er ook een koel- en vriesruimte van ruim 15.500 m².  Verse producten nemen een steeds grotere plaats in in het assortiment van de discounter.  

Lidl hoopt de nodige vergunningen snel te ontvangen, zodat de bouw eind dit jaar kan starten. De keten wil er veel technologische en duurzame innovaties in integreren, waaronder fotovoltaïsche panelen, LED-verlichting, een efficiënt koelsysteem en ketels met een laag NOx-niveau.

Lidl heeft vijf dc’s in België. De laatste werd twee jaar geleden opgetrokken in Marche-en-Famenne om 60 winkels bevoorraden in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. Dat gebeurde voordien vanuit Genk.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!