Lichtere trailers bij Fruehauf dankzij Alcoa

 09/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Trailer
Lichtere trailers bij Fruehauf dankzij Alcoa

Trailerbouwer Fruehauf kondigt een serie nieuwe, lichtere kiptrailers aan. De gewichtsbesparingen zijn vooral te danken aan het gebruik van aluminiumproducten geleverd door Alcoa.

Fruehauf maakt voor de nieuwe trailers gebruik van de Alcoa Endur-Al aluminiumlegering. Die legering is niet alleen 20 tot 30% lichter dan staal, maar tevens 52% sterker dan standaard 5083 H111 aluminium. Deze legering wordt nu gebruikt voor de vloer en zijkanten van de AgroMax volumekippers en de OptiMum en OptiMax voor openbare werken.

Fruehauf zal ongeveer 150 Endur-Al trailers bouwen in 2016 en het productieritme de daaropvolgende jaren optrekken tot 500 stuks per jaar.

“Aluminium kipopleggers kunnen tot 20 à 30% minder wegen dan stalen opleggers met een gelijkwaardige sterkte, stijfheid en levensduur. Hierdoor is er ongeveer 1 ton meer laadvermogen beschikbaar, maar ligt het brandstofverbruik ook lager bij leeg of gedeeltelijk beladen rijden.”, benadrukt Bernd Schäfer, Alcoa Global Rolled Products Vice President Commercial, Global Commercial Transportation and Industrial.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!