LEVC stapt van de Londense taxi over naar de camionette

 01/10/2018  Alex Gusta  Van
LEVC stapt van de Londense taxi over naar de camionette

LEVC (London EV Company), dat de Londense taxi’s produceert, heeft voor het tweede kwartaal van 2019 de lancering van zijn voertuig in bestelwagenuitvoering aangekondigd.

Vergis u niet: met uitzondering van het design, schuilt tussen de oude Londense taxi’s en de huidige voertuigen een wereld van verschil. De actuele taxi’s zijn elektrische voertuigen met ‘range extender’, een benzinemotortje om, indien nodig, de batterijen op te laden. De ideale oplossing dus om in de stad ‘CO²-vrij’ te rijden en tegelijk buiten de stad nog een degelijke actieradius over te houden.

De voertuigen worden ook uitgerust met halfautonome beveiligingssystemen van de grootste technologieleveranciers ter wereld. Ze moeten ook aan de TaxiDur-test van LEVC voldoen, een van de strengste proeftoerentallen wereldwijd.

Het bedrijf voert momenteel besprekingen uit met een aantal grote wagenparken uit de openbare sector die zouden kunnen helpen bij het uittesten van prototypes. Het gaat hierbij om de Metropolitan Police Service en de brandweer van Londen, die beide de ambitie hebben om vanaf 2025 alleen nog emissievrije busjes te kopen.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!