Lambert is niet langer Mercedes-Benz Trucks-concessiehouder

 27/07/2016  Claude Yvens  News Transport
Lambert is niet langer Mercedes-Benz Trucks-concessiehouder

Er school dus een nog radicalere beslissing achter de sluiting van de vestiging in Courcelles: de groep Lambert is in Namen en Henegouwen niet langer Mercedes-Benz-verdeler.

Die informatie werd ons bevestigd door Peter Brock, directeur van de afdeling ‘Trucks’ bij Mercedes-Benz Belux. De verkoopovereenkomst tussen het Duitse merk en het bedrijf Lambert is verbroken. De vestiging in Courcelles had haar activiteiten begin juni reeds stopgezet (en staat nu trouwens te koop), maar de afdeling in Rhisnes zet haar activiteiten als hersteller voor het truckgamma en concessiehouder voor het gamma lichte bedrijfsvoertuigen verder.
De verkoop van trucks is overgedragen aan het Truck Center in St-Pieters-Leeuw (dat evenwel verkoper Pascal André heeft aangenomen). Voor het deel van Henegouwen waar Lambert Courcelles voor instond, kan het bedrijf Car & Truck Charleroi de verkoop overnemen en dit zonder
rechtstreekse concurrentie met Truck Center St-Pieters-Leeuw aan te gaan.
Deze belangrijke evolutie doet zich voor op het ogenblik dat de importeur het aantal verdelercontracten met 30% wil verminderen. “Dit is geen
beslissing die door ons is opgelegd, we hebben ze samen genomen. Maar ze gaat uiteraard wel in de richting die wij willen.” preciseert Peter Brock.
De invoeractiviteit van het Unimog-gamma van Mercedes-Benz ondervindt geen   enkele invloed van deze verandering.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!