LAG Trailers wint tanker-of-the-year onderscheiding

 11/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
LAG Trailers wint tanker-of-the-year onderscheiding

LAG Trailers heeft de prestigieuze prijs tanker-of-the-year gewonnen, uitgegeven door Fuel Oil News in de UK. De combinatie van de hoge economische waarde, zuinigheid in brandstofverbruik en de verhouding tussen het lage eigengewicht en het hoge draagvermogen gaven de doorslag voor de juryleden.

4 verschillende ondernemingen werkten nauw samen om tot dit resultaat te komen. LAG Trailers, Inver Energy, Turners Transport and Williams Tanker Service maakten allen deel uit van dit succes als producent, eigenaar, transportverantwoordelijke en servicepartner.

Vervangingsaankoop
De trailer diende aanvankelijk als vervangingsaankoop. Maar het is ondertussen uitgegroeid tot een groot economisch voordeel. Met een 2 ton lichter ontwerp, verhoogde het draagvermogen voor Inver Energy substantieel met 2000 liter. LAG’s constructie methode hanteert een bewezen slagschot- en tankontwerp met slechts 3 rondlasnaden. Dit vermijdt iedere vorm van lekkage dankzij het uitsluiten van externe lasnaden zowel als naden tussen de verschillende vakken

Schokken zijn gereduceerd door de montage van nieuwe componenten op een zelfdragend frame bovenop de tank-zadels. Deze optimalisatie verbetert ook de RSS-beveiliging evenals de algemene hoogte. LAG maximaliseert het gebruiksgemak en de after service dankzij het exclusieve gebruik van boutbare onderdelen. Al wordt het vaak vergeten, toch zijn ook de lossingscapaciteiten van cruciaal belang. Uit tests bleek dat de nieuwe brandstofoplegger ongezien positieve resultaten neerzet in dit criterium.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!