LAG maakt ‘mobiel testcentrum’ voor Total-chauffeurs

 11/01/2018  Claude Yvens  Trailer
LAG maakt ‘mobiel testcentrum’ voor Total-chauffeurs

LAG Trailers (Bree) heeft een speciale aanhangwagen uitgerust met opleidingsmaterieel voor alle Total-chauffeurs. Zo werden de belangrijkste elementen van de 460 m² grote testhal van LAG geintegreerd op een oppervlakte van… 8 m².

Total Belgium hecht heel veel belang an de opleiding van chauffeurs die dagdagelijke bezig zijn met brandstoffenvervoer. Total ontwikkelde zijn eigen vakspecifieke opleiding omdat het bedrijf vaststelde dat er momenteel geen beroepsvorming tegemoet kwam aan het benodigde eisenpakket.

Karl D’Hont, projectverantwoordelijke bij Total Belgium, legt uit : “We wilden de opleiding zo praktisch mogelijk maken.  Hiervoor hadden we nood aan het juiste didactisch materiaal om veilig, mobiel, flexibel en realistisch aan het werk te kunnen met onze chauffeurs.” Hieruit ontstond het idee van de didactische aanhangwagen waarvoor Total aanklopte bij LAG Trailers, dat trouwens over zijn eigen testcentrum van 460 m2 beschikt. LAG heeft de belangrijkste elementen van deze testhal (3 tanks, een meetinstallatie, een pomp en haspels, verschillende types aansluitingen en  overvulbeveiligingen…) gemonteerd op een frame, zodat de volledige installatie demontabel is. Zo gebeurt de opleiding echt ‘on the job’.

Lees alles over Total in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!