Kühne + Nagel opent uitgebreid DC in Geel

 11/12/2013  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics
Kühne + Nagel opent uitgebreid DC in Geel
Kühne + Nagel heeft vandaag zijn DC in Geel officieel geopend. De oppervlakte van het magazijn is vergroot van 45.000 naar 65.000 m². In 2006 begonnen hier de activiteiten voor de klant Lexmark, maar intussen worden hier ook Nespresso en Lego bediend. Voor deze laatste opdrachtgever heeft Kühne + Nagel een nieuwe gesofisticeerde dienstverlening ontwikkeld voor de internetbestellingen van consumenten met gegarandeerde levertermijnen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Oceanië. 
De uitbreiding van het magazijn bevat twee zones van 10.000 m² waarvan er één is geconcipieerd voor de logistiek voor de farmaceutische sector. Het geheel werd gebouw door Cordeel en heeft een certificaat Tapa-C voor veiligheid en LEED voor de impact op het milieu.
100 banen
Deze uitbreiding kan een belangrijke impact hebben op de tewerkstelling. Nu zijn in de site van Geel gemiddeld 350 mensen tewerkgesteld (de activiteit kent grote schommelingen) en dat cijfer kan mogelijk stijgen tot 450. Of de loonhandicap dan geen belemmering is geweest voor deze investering? Karl Gernandt (CEO van Kühne Holding) antwoordt daarop het volgende: De arbeidskosten zijn slechts één element waarmee we rekening houden. Voor ons is het belangrijkste element de stabiliteit van het proces dat we opzetten, ook in de logistiek voor e-commerce naar consumenten. In deze context en rekening houdend met de zeer goede ligging van Geel, kan een zekere loonhandicap nog worden gecompenseerd. 
Dat neemt niet weg dat voor Ernst Cuppens, managing director van Kühne + Nagel België de loonhandicap van 5% best voor 2018 volledig weggewerkt zou zijn. 

Tagged With: Karl GernandtKühne Nagel GeelLexmarkNespressoLegoTapa-CeLeed

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!