Transportmanagement.be

Kuehne+Nagel breidt site in Geel met de helft uit

 12/09/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Kuehne+Nagel breidt site in Geel met de helft uit

Kuehne+Nagel heeft zopas haar logistieke site in Geel uitgebreid van 45.000 m² tot 77.000 m². Het gebouw, dat in 2006 in gebruik genomen is, had de maximale capaciteit bereikt. De uitbreiding komt er voor klanten in de sectoren van de FMCG  en de farma & healthcare.

In België had de Zwitserse groep tot nu toe maar een beperkte activiteit voor de farma. Op Brucargo heeft ze  kleine installaties voor crossdocking van luchtvracht en voor producten met een snelle rotatie. In Geel zijn de activiteiten volwaardig gericht op de farmalogistiek, met langdurige stockage, fijnmazige picking en toegevoegdewaardediensten. Een deel van het nieuwe gebouw is speciaal ontworpen voor die farmaproducten. Het is nu ook een onderdeel  van de K+N Pharma Chain.

De logistieke site van Kuehn+Nagel in Geel heeft verschillende functies.  Voor een aantal klanten is het een distributiecentrum voor de Belux, terwijl andere het gebruiken als een EDC. Twee klanten gebruiken het als DC voor de wereldwijde herbevoorrading van regionale distributiecentra.

In het bestaande gebouw is er ook een activiteit als fulfilment centrum voor de e-commerce, onder andere voor Lego. In de uitbreiding komen er geen e-commerce activiteiten. Deze blijven geconcentreerd in het eerste magazijn.