KTO neemt DSP (Parijs) over

 26/10/2016  Claude Yvens  News Transport
KTO neemt DSP (Parijs) over

KTO (Izegem) breidt zijn netwerk in Frankrijk uit met een overname in de regio Parijs. Zijn nieuwe filiaal Transports DSP is gelegen in Garonor, het logistiek centrum ten noorden van Parijs.

DSP was een filiaal van de Noord-Franse messager D’Haenens uit Lesquin. Hiermee zet KTO zijn zesde platform in Frankrijk op de kaart, naast Lyon, Bordeaux, Orléans, Marseille en Narbonne.”Een Parijse platform was de missing link voor KTO, tot nu toe werd de regio beleverd door het platform van Izegem en Orléans. De toegankelijkheid en congestie in de regio alsook de komende strengere ecologische normen voor het beleveren van Parijs centrum leiden ons naar een platform ter plaatse. Verder staan ook wij voor nieuwe uitdagingen ivm E-commerce en particuliere leveringen. DSP Transports is gespecialiseerd in leveringen aan particulieren van buitenmaatse dingen, zoals een stuk tapijt van 4 meter lang. Nu kunnen we ook onsite leveringen doen voor lokale ‘artisans’ die met de bromfiets naar hun werf kunnen gaan,” aldus Thierry Vertraete van KTO.

DSP Transports is een kleine firma met een tiental administratieve mensen op kantoor en een paar magazijniers. Transport wordt tot nu toe volledig uitbesteed. “Het is nog zeer artisanaal, aldus Thierry Verstraete. We gaan dat moeten herstructureren want ik moet de hele ketting onder handen hebben als we een deftige service willen aanbieden.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!