Kögel lanceert een nieuwe KTT-kiepwagen

 31/01/2019  Claude Yvens  Trailer
Kögel lanceert een nieuwe KTT-kiepwagen

Kögel zal op het Bauma-salon in München zijn nieuwe drieassige kipper Kögel Trucker Tipper (KTT) voorstellen. Die biedt een extra laadvermogen van 430 kg ten opzichte van Kögels huidige kipper van 24 m3.

Het gewichtsvoordeel is het gevolg van een geoptimaliseerde frame en van het gebruik van lichte materialen bij de bouw van de laadbak zelf. De oplegger heeft een laadbakbodem in gehard staal Hardox 450 van 4 mm dik, zijwanden in aluminium dekplaten van 5 mm dik en een achterwand in aluminium dekplaat van 7 mm dik. Volgens Kögel is die combinatie uitermate geschikt voor het transport van bouwmaterialen zoals ballast of grind.

Een andere bijzonderheid van de Kögel Trucker Tipper: de cantilever van de laadbak is 170 mm langer, zodat één goot meestal voldoende is. De Kögel Trucker Tipper kan optioneel worden voorzien van de nieuwe Kögel Luxima-ledachterlichten met meerdere compartimenten die onlangs zijn bekroond met een Trailer Innovation-prijs. Ook heeft hij een gemotoriseerde SAF TRAK-as om het starten op een helling of op zwaar terrein makkelijker te maken.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!