Kilometerheffing : Gefco zal Euro 5-tarief betalen

 18/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
Kilometerheffing : Gefco zal Euro 5-tarief betalen

Omdat Gefco zich wilde uitspreken over de kilometerheffing en omdat de Franse groep slechts een klein gedeelte van zijn transportprestaties zelf doet, wilden wij weten hoe hun eigen onderaannemers de kilometerheffing die ze aan Viapass betalen zouden kunnen recupereren. Een interview met Bart Peleman, sales & marketing Director van Gefco Benelux…

De onderhandelingen tussen Gefco en zijn klanten zijn volgens Peleman volop aan de gang: “Wij hebben besloten om de kilometerheffing in onze tarieven te integreren, zonder clausule onderaan de factuur. Ter compensatie hebben wij geen tariefindexering doorgevoerd op 1 januari. Deze benadering lijkt zijn vruchten af te werpen, aangezien we op erg transparante manier met onze klanten gecommuniceerd hebben. Rit per rit en niet op basis van een gemiddelde verhoging.”

Omdat Gefco een vloot van slechts 25 voertuigen heeft in België, rijden in ons land dagelijks ongeveer 200 onderaannemers voor hen. “Wij zullen de kilometerheffing van onze onderaannemers betalen, laat dat duidelijk zijn. Maar dan wel aan het Euro 5-tarief. Wij denken dat we op deze manier de aankoop van Euro 6-voertuigen ondersteunen, iets wat trouwens al bij tal van onderaannemers het geval is”, vervolgt Peleman.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!