Kilometerheffing: Eurotoll en Total hebben een intentieverklaring ondertekend

 29/02/2016  Claude Yvens  News Transport, Wetgeving
Kilometerheffing: Eurotoll en Total hebben een intentieverklaring ondertekend

Het aantal spelers dat op de Belgische markt actief wil zijn als dienstverlener in het kader van de Viapass kilometerheffing stijgt. We hebben gehoord dat na Axxès, dat in testfase is (fase 1 & 2 van 4) en Telepass, dat een intentieverklaring ondertekende, ook Eurotoll en Total eveneens een intentieverklaring of LOI (Letter of Intent) met Viapass ondertekend hebben. Daarin verklaren de partijen dat ze samen zullen werken in de aanloop naar een toelating als kandidaat-dienstverlener inzake tolheffing. Een proces waarbij confidentiële informatie uitgewisseld kan worden.

De volgende theoretische stappen zijn: de registratie als kandidaat-dienstverlener (registratie in het land van origine of in België), test in reële omstandigheden van het systeem van de leverancier en uiteindelijk de goedkeuring om elektronische tolinningsdiensten aan te mogen bieden in de Belgische tolgebieden.

In afwachting dat andere dienstverleners geaccrediteerd zullen zijn, is Satellic, dat de openbare aanbesteding voor de bouw en de exploitatie van het systeem won, de enige die bevoegd is om vanaf nu een OBU te verdelen.