Kies voor de juiste EETS-tolbox

 05/12/2018  Redactie  IT, Advertorial
Kies voor de juiste EETS-tolbox

DKV Euro Service helpt vervoerders graag bij hun belangrijke keuzes, zoals welke EETS-box ze best kiezen. Hieronder vinden transporteurs een handige checklist naar transparantie in kosten, technische vereisten, service en ondersteuning  en toekomstbestendigheid.

Transparantie in de kosten

Bij het maken van de juiste keuze, is het belangrijk om weten of de EETS-boxen afkomstig zijn van een gecertificeerde EETS-provider. Ook stelt de vervoerder zich best de vraag of de leverancier van de EETS-boxen zijn beloften waarmaakt op vlak van introductiedatum. Met andere woorden: voldoet de box aan alle voorwaarden én wordt hij binnen de afgesproken tijd geleverd? Maar ook het kostenplaatje is een cruciale factor. Wat zijn de kosten van de box? Zijn deze kosten éénmalig of zijn er nog verborgen, zogenaamde system fee kosten verbonden aan het gebruik van de box? En hoe zit het met de opslagen, zoals servicekosten? Het is belangrijk dat de vervoerder een overzicht maakt van alle kosten die aan het gebruik van de box zijn verbonden.

Technische vereisten

Een tweede, voorname pijler zijn de technische vereisten. Hieronder verstaan we: wordt de box geïnstalleerd in de cabine door middel van plug-and-play? En hoe worden updates geïnstalleerd? Gebeurt dit over the air zonder extra noodzakelijke handelingen of moet men hiervoor de box met een computer connecteren? Zijn de boxen flexibel te wisselen tussen voertuigen of niet? En tenslotte: is er een knop op de box aanwezig voor het handig invoeren van het aantal assen?

Service en ondersteuning

De derde pijler omvat de service en ondersteuning, op elk moment. Hier moeten de vervoerders zich afvragen of de provider 24/7 ondersteuning biedt, bijvoorbeeld bij storingen. Biedt de provider dan de nodige ondersteuning om eventuele boetes te vermijden? En wat is de back-up oplossing als de box storingen vertoont of als updates niet tijdig worden geïnstalleerd?

Toekomstbestendig

De vierde en laatste pijler is die van de toekomst, met andere woorden: is de box toekomstbestendig of niet? Hoe worden toekomstige landen geactiveerd? Is hiervoor aparte software nodig of zelfs een extra box in een later stadium? Is er gekozen voor moderne technologie of is de box doorontwikkeld op verouderde technologie? Zijn er voldoende rapportagemogelijkheden, en worden die in de toekomst verder uitgebreid met de mogelijkheid om ook eigen data te integreren voor nog betere analyses?

De DKV BOX EUROPE die binnenkort beschikbaar wordt, zal aan alle mogelijke vereisten voldoen. Ontdek de vele voordelen en meer info via volgende link https://www.dkv-euroservice.com/be-nl/diensten/tol/dkv-box-europe/

 

Lees alles over DKV Euroservice Benelux in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!