Kenworth lanceert een T680 op waterstof

 15/01/2019  Claude Yvens  Trucks
Kenworth lanceert een T680 op waterstof

In het kader van het CES-salon in Las Vegas heeft Paccar een prototype voorgesteld van de Kenworth T680 die aangedreven wordt door een door Toyota ontwikkelde waterstofbatterij. Voor een groot pilootproject in de Verenigde Staten zullen tien dergelijke voertuigen worden gemaakt.

De eerste T680 op waterstof werd vorig jaar op hetzelfde CES-salon voorgesteld. Toen ging het echter nog om een uniek model met dagcabine. De versie van 2019 daarentegen heeft een slaapcabine en een actieradius van 300 miles, zodat het voertuig voor een pilootproject met de financiële steun van de staat Californië in normale rijomstandigheden in en rond Los Angeles werkzaam kan zijn.

Op het CES 2019 stelt Paccar eveneens twee elektrische Peterbilts tentoon: een 579EV en een 220EV die een DAF LF-cabine heeft maar met eigen technologie is uitgerust: gemotoriseerde Meritor Blue Horizon-assen met twee versnellingen en twee TransPower-accupacks voor in totaal 148 kWh. In die configuratie biedt de 220EV een actieradius van meer dan 100 kilometer. Deze zomer begint de (kleine-)serieproductie van de Peterbilt.

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!