Katoen Natie neemt Talke Benelux over

 07/07/2016  Claude Yvens  Contract Logistics
Katoen Natie neemt Talke Benelux over

Katoen Natie heeft de logistieke activiteiten van de Talke in België en Nederland overgenomen. De Antwerpse groep wil haar leiderschap als dienstverlener voor de Europese chemische sector verder verstevigen.

Daar Talke zich wil focussen op het Midden Oosten, Azië en de Verenigde Staten heeft de Duitse groep drie Benelux-vestigingen verkocht aan Katoen Natie : twee logistieke vestigingen in Antwerpen (Talke België NV in Kallo en Alfred Talke Logistic Services NV in Zwijndrecht) en één in Moerdijk (Nederland). Samen zijn deze vestigingen goed voor 40.000 m² magazijnen en 132 silo’s.

Met honderd medewerkers realiseren die drie bedrijven een jaaromzet van 22 miljoen euro. Hun dienstenpakket omvat opslag, laden, lossen en semi-industriële dienstverlening voor petrochemie en fijnchemie (vloeistoffen, vaste stoffen en afgewerkte poeders, granulaten en vloeistoffen), verpakking van vloeistoffen en vaste stoffen, maar ook on-site logistieke dienstverlening bij chemische producenten.

Volgens Katoen Natie “passen de overgenomen entiteiten perfect in de structuur van de groep Katoen Natie, zowel wat betreft de geografische ligging als wat betreft de activiteiten. De integratie van deze nieuwe terminals in het bestaande Katoen Natie netwerk leidt tot verdere efficiency en schaalvoordelen.

Ook buiten Europa blijft Katoen Natie actief op zoek naar expansie opportuniteiten in de markt van opslag en behandeling van kunststoffen. Zo werd eerder deze maand een on-site activiteit overgenomen in Columbia (de eerste activiteiten van Katoen Natie in het land) en werd in Mexico een on-site logistiek platform (gebouwd door Katoen Natie) in gebruik genomen waardoor het wereldleiderschap als dienstverlener voor de chemische sector verder wordt uitgebouwd.”

Talke Benelux in het kort:

  • De totale jaarlijkse omzet: 22.000.000 EUR
  • Personeel: 100 personen
  • Totale oppervlakte: 132.000 m²
  • Overdekte magazijnen: 40.000 m²
  • Silo’s: 132 stuks

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!