Katoen Natie neemt Joosen over

 30/09/2019  Claude Yvens  Economie
Katoen Natie neemt Joosen over

Op 30 september 2019 heeft Katoen Natie het Antwerpse transportbedrijf Joosen overgenomen. Dit zorgt voor een aanzienlijke versterking van de transportvloot van Katoen Natie in de Antwerpse haven.

Transport Joosen is gespecialiseerd in het transport van zeecontainers met een uitgesproken focus op doktransporten en werd bekroond tot Transporteur van het Jaar in 2018. Via haar zelfstandige transportondernemingen Valkeniersnatie NV en Katoen Natie Trucking NV heeft Katoen Natie eveneens een sterke ‘transport’ aanwezigheid in de Antwerpse Haven. “De overname van Transport Joosen met haar vloot van 180 voertuigen stelt Katoen Natie in de mogelijkheid om de aan- en afvoer van containers naar onze magazijnen in de Antwerpse haven ook in de toekomst te blijven verzekeren”, luidt het bij Katoen Natie. Dankzij deze overname telt de gecombineerde transportvloot van Katoen Natie nu meer dan 400 voertuigen.

Alle werknemers van Transport Joosen, de volledige vloot en alle activiteiten van zowel Transport Joosen NV als Traxlars NV worden integraal overgenomen door Katoen Natie NV. Kurt Joosen blijft zelf actief als leidende kracht achter Transport Joosen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!