Kässbohrer levert 50 containertransporters aan Ambrogio

 31/01/2019  Claude Yvens  Trailer
Kässbohrer levert 50 containertransporters aan Ambrogio

Kässbohrer heeft 50 K.SHG L-containerchassis en 100 K.SWAU C-afzetlaadbakken aan het Italiaanse bedrijf Ambrogio geleverd. Ambrogio is al sinds jaar en dag klant en heeft een Belgische vestiging in Mechelen.

De firma is gespecialiseerd in multimodaal containertransport en heeft zeven terminals, waaronder één in België, in Muizen (Mechelen). Vanuit Muizen vertrekken regelmatige diensten naar de hubs van Gallarate in Italië en Le Boulou in Zuid-Frankrijk, maar het is eveneens van daaruit dat de leverdiensten over de weg naar het Verenigd Koninkrijk en het noorden van Frankrijk vertrekken. Het Italiaanse bedrijf heeft nu dus een deel van zijn wagenpark vernieuwd, met 50 combinaties die het heeft gekocht bij Kässbohrer, dat hem al sinds 1991 getrokken materieel levert. Negen opleggers zijn voor de Belgische vloot bestemd.

Ambrogio schakelt voor het eerst over op afzetlaadbakken van 13,6 meter, nadat het met enkele exemplaren een test heeft uitgevoerd waaruit is gebleken dat ze mogelijk rendabeler zijn dan de voertuigen van 12,5 meter die Ambrogio tot nu toe gebruikte.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!