Kapotte OBU: Satellic zorgt voor de vervanging! UPDATE

 15/03/2016  Claude Yvens  News Transport, IT
Kapotte OBU: Satellic zorgt voor de vervanging! UPDATE

Veel transporteurs melden nog altijd technische problemen met de OBU’s van de eerste reeks, die in oktober en november van vorig jaar werden geleverd. Satellic laat ons weten dat zij in bepaalde omstandigheden de installatiekosten van een nieuwe OBU dragen.

De betrokken OBU’s hebben versie 5.11 van de gebruikssoftware. Na contact met het callcenter van Satellic, krijgen de klanten te horen dat deze OBU’s niet geüpdatet kunnen worden en dat ze teruggestuurd moeten worden. Dat kost dus twee uren in de garage of ongeveer 140 euro per OBU.

Terugbetaald

Al naargelang de werkplaats die de installatie deed, is het dus mogelijk om een nieuwe OBU te laten installeren zonder bijkomende kosten, wist Benoit Lempkowicz, de woordvoerder van Satellic ons te vertellen: “Voor de installaties die gebeurd zijn door het VDO-dealernet moet men een nieuwe OBU bestellen, de installateur contacteren voor een vervanging. Die moet het klantennummer, het identificatienummer van de te vervangen OBU en het identificatienummer van de nieuwe vermelden. Indien de vervanging in dit specifiek kader gebeurt, zal de installateur de installatie niet aan de klant kunnen facturen. De factuur zal rechtstreeks naar Satellic gestuurd worden. De oude OBU kan gratis teruggestuurd worden naar Satellic zodat de waarborg en de eventuele restwaarde terugbetaald kunnen worden.” UPDATE : dit geldt nu ook voor het Phelect-netwerk.

Het akkoord geldt niet voor het Phelect dealernet en voor de installaties die door een truckconcessionaris werden uitgevoerd. “In dat geval moet men een nieuwe OBU bestellen, de zegel van het batterijcompartiment verbreken, de batterij en de sigarenaanstekerkabel verwijderen, de vervanging doen en de kabel opnieuw aansluiten volgens hetzelfde schema als diegene die al geïnstalleerd was. Door de OBU naar Satellic terug te sturen, zullen de waarborg en de eventuele resterende waarde van het vooraf opgeladen bedrag op de aangegeven IBAN-nummer worden teruggestort.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!