Kans op overname CEVA Logistics door Geodis steeds groter

 18/09/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Multimodaal, Nieuwsbrief
Kans op overname CEVA Logistics door Geodis steeds groter

Het ziet ernaar uit dat CEVA Logistics overgenomen wordt door Geodis Logistics. Franse media melden dat de SNCF-dochter de Franse regering probeert te overtuigen om de drempel van haar schuldenlast te verhogen om de overname te kunnen financieren.

Private-equitybedrijf Apollo Global Management, de eigenaar van CEVA Logistics (met zetel in Nederland), probeert al geruime tijd om het bedrijf te verkopen. Het heeft al met verschillende partijen onderhandeld – waaronder XPO Logistics – maar Geodis zou volgens hardnekkige geruchten de voorkeur krijgen.

Die overname zou 2,5 à 3 miljard euro kosten. Geodis heeft al  enkele honderden miljoen euro opgestreken bij de verkoop van STVA en zou ook een deel van Ermewa verkopen om de deal te co-financieren. De groep zou 1 miljard moeten lenen om de overname te kunnen afronden. Volgens La Lettre de l’Expansion zou Geodis daarom de  verhoging van de schuldenlast gevraagd hebben.

Vorig jaar heeft SNCF aangekondigd dat het de ambitie heeft om door te stoten naar de Top 5 van de logistiek wereldwijd. Vandaag is diens vracht- en logistiekafdeling Geodis Logistics nummer 8, met een omzet van bijna 10 miljard (waarvan 8 miljoen voor de tak Geodis) . CEVA Logistics zit aan ongeveer 6 miljard. Samen komen ze dus aan ongeveer 15 miljard. Dat is nog steeds minder dan aartsrivaal DB Schenker Logistics (bijna 20 miljard), maar ongeveer evenveel als nummer 4 Nippon Express en ongeveer een miljard meer dan de huidige nummer 5, C.H. Robinson.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!