Kabinet-Bellot ontmoet UPTR-leden

 13/07/2018  Redactie  Economie
Kabinet-Bellot ontmoet UPTR-leden

Gisterenavond organiseerden UPTR en Paycover hun jaarlijkse zomerbarbecue voor de transport en logistieke sector te Kortrijk. Dit jaar waren twee leden van het kabinet van federaal minister van mobiliteit François Bellot te gast en was er bijzondere aandacht voor de stand van zaken mbt het Mobility Package.

Jasper Pillen en Cédric Carlier gaven een uiteenzetting bij de gebeurtenissen die sedert het eerste Mobility Package van 31 mei 2017 zich voor en achter de schermen hebben afgespeeld. Dhr Jasper Pillen schetste o.a. de historiek van het dossier en de standpunten die door België werden ingenomen, de initiatieven die door Minister Bellot werden genomen in het kader van de Road Alliance en het verloop van de stemming op 4 juli 2018 in het Europees Parlement. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de cabotage voorstellen die op tafel lagen en de cool down periode van 72 uur die volgens UPTR nefast zou geweest zijn voor de vele transporteurs die b.v. op Frankrijk rijden.

Er was ook ruime aandacht voor de afspraken die gemaakt werden met de sector om tot een eerlijker concurrentie te komen. De vertegenwoordigers van de Minister werden o.a. aan de bezorgdheid herinnerd van de transporteurs nopens de ontwikkeling van de loonkost in België en de engagementen die door de politieke verantwoordelijken in het kader van de strijd tegen de oneerlijke concurrentie werden genomen om tot een vrijstelling van RSZ bijdragen en bedrijfsvoorheffing te komen op de beschikbaarheidstijden.

Lees alles over UPTR in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!