Jungheinrich stelt reachtrucks van de 3-serie voor

 31/03/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Jungheinrich stelt reachtrucks van de 3-serie voor

Op CeMAT 2014 stelt Jungheinrich zijn nieuwe reachtruck van het type ETV/ETM 320-325 voor aan het internationale vakpubliek. De heftrucks uit Hamburg bereiken een maximale hefhoogte van dertien meter.

De nieuwe reacktrucks van de serie 3 kunnen lasten tot 2.000 (ETV 320) of 2.500 kg (ETV/ETM 325) heffen en transporteren. In vergelijking met hun voorgangers kunnen deze heftrucks een goede halve meter hoger stapelen – en lasten tot 1.000 kg op hoogten van dertien meter opslaan. Uit interne metingen blijkt dat de nieuwe reachtruck tien procent minder energie verbruikt en een omslag realiseert die tien procent hoger ligt.

Bij de nieuwe reachtrucks van Jungheinrich werd het assortiment hulpsystemen verder uitgebreid. Zo garandeert het hulpsysteem Position Control een eenvoudig en snel instapelen op vooraf vastgelegde instapelhoogten. De nieuwe geïntegreerde functie “Snap” gaat nog een stap verder. Door het verlagen van de hefsnelheid op de MULTI- of SOLO-PILOT detecteert de heftruck automatisch dat het volgende geprogrammeerde rekniveau aangestuurd moet worden. Met die nieuwe stapelhulp kan schade aan goederen en stelling vermeden worden.

Het bewaken van het restdraagvermogen gebeurt door het hulpsysteem Operation Control. Dit meet via sensoren permanent het lastgewicht en synchroniseert dit met de betreffende hefhoogte van de reachtruck. Bij het naderen van de limieten van het draagvermogen wordt de bestuurder door optische en akoestische waarschuwingssignalen geïnformeerd.

De nieuwe ETV/ETM 320-325 van Jungheinrich kan bovendien met verschillende uitrustingspakketten voor de gewenste toepassing geleverd worden. Het pakket Efficiency staat daarbij voor een gebruiksduur van twee tot drie shiften met één enkele batterijlading. Drive Plus is geschikt voor toepassingen waarbij vaak lange afstanden afgelegd worden. Het pakket Lift Plus is dan weer geschikt om vaak lasten op hoge hefhoogten te heffen.