Jungheinrich laat klanten proeven van Li-Ion trucks

 05/10/2018  Erik Roosens  Handling
Jungheinrich laat klanten proeven van Li-Ion trucks

Onbekend blijft onbemind. Daarom nodigde Jungheinrich klanten uit naar C-Mine in Genk om hen in contact te brengen met de lithium-ion technologie. Die batterijen gaan drie keer langer mee dan lood-zuur batterijen en hebben geen onderhoud nodig.

“De afgelopen 50 jaar was lood-zuur bij ons de standaard”, zei Harm de Vries, Managing Director Jungheinrich België. “Intussen breekt de lithium-ion technologie overal door met toepassingen in laptops, smartphones en elektrische wagens. We gebruiken ze ook in onze heftrucks maar de technologie is nog niet bekend bij de beslissers.”

“In 2017 was nog 93 % van de verkochte trucks uitgerust met lood-zuur batterijen”, zei Ralf Petersen, Head of Energy Management Jungheinrich. “Maar dit jaar gingen er al meer li-ion trucks van de hand.”

Maar waarom zou je kiezen voor li-ion batterijen? Niet voor de aankoopprijs, want de li-ion trucks zijn duurder dan die met lood-zuur batterijen. Daarom heeft Jungheinrich een TCO-tool (Total Cost of Ownership) waarmee de klant kan berekenen of de aankoop van een li-ion voor hem rendabeler is.

Geen laadlokaal nodig

Wat zijn de voordelen van li-ion? De batterijen leveren meer vermogen en dat zorgt tot 20 % energiebesparing. Ze kunnen op zeer korte tijd worden opgeladen, tussentijds kan dat tijdens pauzes. Je hebt geen tweede batterij nodig en je hoeft de batterij niet te wisselen. De batterijen zijn onderhoudsvrij: je moet geen vloeistof bijvullen. Je hebt geen laadlokaal nodig omdat er bij het opladen geen gassen vrijkomen.

Klanten die al voor li-ion kozen zijn vooral te spreken over het gebruiksgemak. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken als hun werknemers vergeten het vloeistofniveau van de batterij te controleren, want dat is bij li-ion niet nodig.

Samen met de li-ion trucks levert Jungheinrich ook de laders en het BMS (Battery Management System) om de batterijen op te laden. Jungheinrich geeft 5 jaar garantie op de batterijen, uitbreidbaar tot 8 jaar.

Lees alles over Jungheinrich in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!