Jost Group start met de bouw van een eerste opslagplaats in Trilogiport

 07/06/2017  Claude Yvens  Contract Logistics, Nieuwsbrief
Jost Group start met de bouw van een eerste opslagplaats in Trilogiport

Jost Group maakt bekend dat het van start is gegaan met de bouw van een eerste opslagplaats van 43.000 m² op de site van Trilogiport.

Dit eerste pand wordt gebouwd door Wust (Malmedy) en Eloy (Sprimont). Het zal een vrije hoogte van 10,6 m en 60 laadkaaien hebben en zou in december moeten worden opgeleverd. Vervolgens zouden op de 30 hectare waarvoor Jost Group in Trilogiport een erfpachtovereenkomst heeft, drie gelijkaardige gebouwen moeten komen, wat de totale opslagoppervlakte op 180.000 m² zou brengen. “De komende vier jaren zullen we hiervoor in totaal 80 tot 90 miljoen euro investeren. We willen die nieuwe logistieke oppervlakten voorbehouden aan goederen die handling met een grote meerwaarde vereisen”, vertelt Véronique Hustin, woordvoerster van Jost Group. Dankzij de trimodaliteit van de locatie kan Jost Group, in lijn met zijn ISO 14.001-certificaat en het Lean & Green-charter, zijn CO²-uitstoot verder afbouwen.

“Dit project is een mooi voorbeeld van een constructief partnerschap tussen het gewest, de gemeente, de Autonome Haven van Luik, de bedrijven en het maatschappelijk middenveld”, vindt Eric Demonty, gedelegeerd bestuurder van Jost Group. De regio Luik kan, dankzij die grote investering van Jost Group, zijn Europese positie op het vlak van geavanceerde logistiek versterken én nieuwe arbeidskansen creëren.”