Jost Group ontvouwt zijn LNG-strategie

 10/01/2019  Claude Yvens  Economie
Jost Group ontvouwt zijn LNG-strategie

Jost Group heeft zijn eerste dertig Iveco-trekkers op LNG in ontvangst genomen. Tegelijk heeft het de vestigingsplaatsen voor zijn drie LNG-stations gekozen en de vergunningen aangevraagd.

Toen in oktober 2017 bekend raakte dat Jost Group 500 Iveco Stralis NP-trekkers had aangekocht, is daar veel inkt over gevloeid, maar daarna leek alles op de lange baan te zijn geschoven. Maar dat was slechts schijn, want het lange administratieve werk dat aan de bouw van een LNG-station voorafgaat, ging gestaag verder. “Vandaag kunnen we bevestigen dat onze drie stations in Herstal, Waarloos en Molinfaing in de zone van Ardenne Logistics gevestigd zullen zijn”, vertelde Véronique Hustin, woordvoerster van Jost Group. “Het eerste station dat operationeel wordt, zou dat in Herstal moeten zijn. Het worden permanente stations die uitsluitend voor onze eigen vloot zijn bedoeld.”

Pierre Lahutte, de voorzitter van Iveco, overhandigde Roland Jost trouwens de sleutels van een eerste lot van dertig Iveco Stralis NP460-trekkers. We herinneren eraan dat Jost Group de bedoeling heeft om de komende drie jaar een derde van zijn wagenpark op aardgas over te zetten.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!