Jost Group neemt Vervoer Verbessem over

 02/09/2015  Claude Yvens  Economie
Jost Group neemt Vervoer Verbessem over

Jost Group versterkt zijn aanwezigheid in Vlaanderen door de volledige activiteiten van transportbedrijf Verbessem in Waarloos en in Gent over te nemen.

“De vestigingen in Waarloos en Gent zullen behouden blijven en zorgen voor respectievelijk 28.000 en 10.500 bijkomende vierkante meters, die bovenop de 260.000 m² komen die al tot de Jost Group behoorden”, legt Véroniqie Hustin van Jost Groep uit.

Personeel en voertuigen overgenomen

Het voltallige personeel van Verbessem, meer bepaald 65 personeelsleden, zal toetreden tot de Jost Group. “Deze werknemers zorgen voor een extra effectief, competenties en knowhow inzake General Cargo vervoer over korte afstand en op het vlak van logistiek in cruciale industrieën zoals de drankensector en de voeding, die al goed gekend waren binnen het bedrijf”, aldus nog Hustin.

Jost Group neemt eveneens de volledige vloot van Verbessem over. “Het gaat om 38 trekkers en 80 opleggers, die toegevoegd zullen worden aan de vloot van 1.100 trekkers en 2.600 opleggers die Jost nu al dagelijks inzet op onze wegen”, vervolgt Hustin.

De Jost Group is momenteel zowat in heel België actief met vestigingen in Antwerpen, Zeebrugge, Kieldrecht, Sint-Katelijne-Waver, Vilvoorde, Zaventem, Momignies, Ghlin, Nijvel, Herstal, Battice, Malmedy, Athus en Aubange. Het bedrijf heeft verder ook nog installaties in verschillende Europese landen en in Tunesië. Deze overname versterkt de aanwezigheid van Jost Group in Vlaanderen. “De overname van Verbessem past in de versterking, de ontwikkeling en de operationele integratie van voor ons bekende markten, zodat Jost Group zijn flexibiliteit en zijn reactiviteit op de steeds nadrukkelijkere vragen van de klanten kan verhogen”, besluit Hustin.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!