Jost Group neemt Verbessem over en versterkt zijn positie in Vlaanderen

 03/09/2015  Yannick Haesevoets  News Transport, Economie
Jost Group neemt Verbessem over en versterkt zijn positie in Vlaanderen

De overname behelst 65 personen, 38.500 m2 opslagruimte en 119 trekkers en opleggers.

Jost Group kondigt aan dat het de activiteiten, het rollend materieel, het personeel en het grootste deel van de opslagruimte van Vervoer Verbessem NV (Kontich-Waarloos) overneemt. Het zusterbedrijf van Verbessem, Powerline NV, verkoopt zijn logistieke activiteiten aan Jost Logistic maar blijft wel eigenaar van zijn gebouwen.

Wat het personeel betreft, gaat het om 25 dagchauffeurs, 12 nachtchauffeurs, 20 internationale chauffeurs en 8 administratieve klanten. De vloot omvat 38 trekkers en 81 opleggers. Wat de opslagruimte betreft, neemt Jost 28.000 m2 meter over in Waarloos (Verbessem houdt er 7.000) en 10.500 m2 in Gent. De 7.500 m2 van Verbessem in Herstal waren reeds eigendom van Jost.

“Met deze overname versterken we onze aanwezigheid in Vlaanderen maar kunnen we ons ook verder ontwikkelen op andere markten dankzij de expertise van Verbessem”, zegt Véronique Hustin, Communication Manager van Jost Group.

Jost Group beschikt nu over 300.000 m2 opslagruimte en dat verhoogt de logistieke slagkracht. Maar de groep kan zich nu ook meer gaan toeleggen op specifieke sectoren zoals de logistiek van dranken, voedingsproducten en gezondheidsproducten.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!