Jost Group bestelt 500 (!) Iveco’s op LNG – UPDATE

 23/10/2017  Yannick Haesevoets  News Transport, Trucks
Jost Group bestelt 500 (!) Iveco’s op LNG – UPDATE

Jost Group pakt uit met groot nieuws, want het plaatste zopas een order voor de aankoop van maar liefst 500 Iveco Stralis LNG, verspreid over de volgende 3 jaar. Jost gaat op korte termijn zijn wagenpark vergroenen en wil dat 1 op 3 wagens op LNG wordt aangedreven. 

De eerste 150 Stralis LNG’s worden in de loop van volgend jaar geleverd. De overige 350 wagens zullen verspreid worden over de volgende 2 jaar. Het is nog niet gekend voor welke motor Jost Group heeft gekozen, maar de keuze valt waarschijnlijk op de krachtigere Cursor-13 die deze week wordt voorgesteld. Tot op heden moesten de klanten zich tevredenstellen met een Cursor-9 van 400 pk en 1700 Nm.

Drie eigen LNG-stations

Roland Jost, Eigenaar van Jost Group merkte n.a.v. de overeenkomst op: “Dit is een belangrijk keerpunt voor onze onderneming, omdat we beginnen met strategisch komaf te maken met onze afhankelijkheid van diesel en in te zetten op groene logistiek. Zo gaan we ook in op de vraag van onze klanten, die duurzamer transport eisen. Onze voortreffelijke ervaring met het gebruik van de Stralis Euro 5 EEV-dieseltrucks liet ons een hechte relatie uitbouwen met Iveco, waarbij we kunnen rekenen op een ijzersterk servicenetwerk verspreid over heel België. “Dit speelde een doorslaggevende rol in onze beslissing om de volgende stap op weg naar duurzaamheid te zetten en de Iveco Stralis NP daarbij te kiezen als de beste oplossing. We zijn trots dat we tot één van de ‘early adopters’ van deze nieuwe technologie behoren: het is ons doel om over drie jaar een vloot te bezitten waarvan 35% op LNG rijdt.”

Jost Group zal ook investeren in een eigen tankinfrastructuur voor LNG, met plannen om drie tankstations te openen in haar belangrijkste operationele centra in België. Voor zover we weten zullen die stations enkel toegankelijk zijn voor Jost-voertuigen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!