Jonge ondernemers nemen dit weekend de Waagnatie over

 07/12/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Jonge ondernemers nemen dit weekend de Waagnatie over

Van vrijdag 9 tot zondag 11 december 2016 zullen app-ontwikkelaars, programmeurs, ontwerpers, havenexperts en ondernemers, studenten, mensen uit de startup-scene, web- en softwareontwikkelaars, designers en marketing professionals de Waagnatie in Antwerpen overnemen. De oplossingen en applicaties die ze er voor de challenges bedenken, zetten innovatie in de haven op de voorgrond.

De deelnemers krijgen 8 challenges voorgeschoteld in 4 logistieke domeinen: Cybersecurity & Open Data, Veiligheid & Onderwijs, Logistiek & Infrastructuur en Import/Export & Connectiviteit. Cepa, Alfaport Voka, Havenbedrijf Antwerpen en het dataplatform NxtPort hebben de challenges verzameld. Experts uit de sector zullen de deelnemers begeleiden van idee tot business model. De resultaten worden vervolgens voorgesteld aan een jury. De prijzenpot voor de winnende teams loopt op tot 5000 euro en er kan een Parrot Disco gekaapt worden, een van de beste commerciële drones op de markt.

Het evenement wordt georganiseerd door Co-Create in samenwerking met de Haven van Antwerpen en Stad Antwerpen en met de steun van Cronos, Alfaport Voka, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Havenbedrijf Antwerpen, Proximus, Cisco, NxtPort, SAP, EY, Cepa, Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en Start it@kbc. Het is de allereerste keer dat er in België een hackathon rond het thema ‘Haven & Logistiek’ georganiseerd wordt.

Inschrijven voor het netwerkevent, de hackathon, de experience fair, prijsuitreiking en de afterparty kan via de website http://logisticsofthefuture.be/