Johannes Hödlmayr : “Chauffeurs zijn de pioniers van de weg”

 05/12/2018  Claude Yvens  Economie
Johannes Hödlmayr : “Chauffeurs zijn de pioniers van de weg”

Transporteur Hödlmayr wil dat het beroep van truckchauffeur aantrekkelijker wordt. Volgens CEO Johannes Hödlmayr is dat ook de taak van de werkgevers en de klanten van logistieke bedrijven.

Voor de CEO van Hödlmayr moet het tij snel keren : “Als we dat niet doen, zal de logistieke sector de conjuncturele ontwikkeling in Europa zeer ernstig afremmen. We moeten op verschillende niveaus het beroep van vrachtwagenchauffeur weer aantrekkelijk maken, en uiteraard geldt dat ook voor de financiële kant van het beroep. Maar dat betekent dat ook de klanten moeten begrijpen dat de hogere kosten een hogere prijs met zich meebrengen. Helaas komt dat inzicht slechts zeer langzaam op gang.”

Daarnaast speelt het imagoaspect ook een rol bij het verbeteren van de situatie. “Vandaag worden vrachtwagenchauffeurs vaak als de oorzaak van verkeershinder gezien en denkt men dat het om ongeschoolde arbeiders gaat. Dit is totaal verkeerd”, zegt Hödlmayr.

Hij verwijst in het bijzonder naar de toekomstige technologische ontwikkelingen: “De zelfrijdende vrachtwagens zullen het imago van het beroep van de vrachtwagenchauffeurs drastisch veranderen. Zij zullen niet langer enkel het voertuig besturen, hun werkdag zal gevuld worden met nieuwe taken”,verklaart de CEO van Hödlmayr. Hij ziet de vrachtwagenchauffeurs dan ook als de pioniers van de weg.

In dat kader wil Hödlmayr als een zekere en aantrekkelijke werkgever worden beschouwd. “Hödlmayr Logistics Belgium investeert voortdurend in werkzekerheid, maar ook in de optimalisering van de raamvoorwaarden van zijn chauffeurs. Onlangs hebben we nog geïnvesteerd in de uitbreiding en modernisering van de slaapgelegenheid en de sociale ruimtes en gratis wifi-hotspots ter beschikking van ons personeel gesteld”, verklaart Michael Geschke, de zaakvoerder van Hödlmayr Logistics Belgium.  “Bovendien willen wij ook in onze begeleiding nog beter worden. Daarom hebben wij binnenkort feedbackgesprekken gepland met onze chauffeurs.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!