Joachim Drees nieuwe CEO van MAN SE

 15/09/2015  Claude Yvens  Economie, Andere leveranciers

De Raad van Bestuur van MAN SE heeft de 50-jarige Joachim Drees benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van MAN SE. Hij zal zijn nieuwe functie opnemen vanaf 1 oktober 2015. Joachim Drees leidde 2015 MAN Truck & Bus AG, een filiaal dat in volle eigendom van MAN SE is, sinds 1 april en hij is eveneens lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen Truck & Bus Holding.

Georg Pachta-Reyhofen zal zijn functie van Chief Executive Officer opgeven op 30 september 2015.

Andere benoemingen

  • De raad van bestuur van MAN SE heeft eveneens Jan-Henrik Lafrentz (49 jaar) benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van MAN SE. Jan-Henrik Lafrentz is lid van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus AG sinds 1 juli 2014 en hij is verantwoordelijk voor financiën, IT en de juridische aspecten.
  • Peter Park (50 jaar) zal zich opnieuw volledig toeleggen op zijn functie van Chief Financial Officer van MAN Diesel & Turbo SE.

Ulf Berkenhagen (54 jaar), Chief Procurement Officer van MAN SE en van MAN Truck & Bus AG sinds 1 juli 2012, zal vanaf 30 september 2015 zijn plaats in de Raad van Bestuur van MAN SE afstaan. Hij behoudt wel zijn functie als Chief Procurement Officer bij MAN Truck & Bus AG. Ulf Berkenhagen werd in juli 2015 eveneens benoemd tot hoofd van de aankoopsector voor alle merken van de Volkswagen Truck & Bus Holding.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!