Jean-Pierre Haesen trekt zich waardig terug

 25/04/2019  Redactie  News Transport
Jean-Pierre Haesen trekt zich waardig terug

Jean-Pierre Haesen, Secretaris-Generaal van UPTR in de periode 2000 – 2007, heeft ons op 17 april 2019 verlaten op de waardige leeftijd van 73 jaar.

Jean-Pierre Haesen heeft zijn laatste strijd gestreden op de manier waarop hij UPTR heeft aangevoerd inzake de verdediging van de belangen van de Belgische vervoerders en andere logistieke spelers: met daadkracht en strijdvaardigheid. Door zijn toekomstgerichte visie op de rol en de taken die de essentie vormen van een beroepsfederatie, erft UPTR een stevige structuur die haar toelaat om zich toe te leggen op de meest belangrijke doelstellingen van informering en sectorale vertegenwoordiging”, legt Michaël Reul, Secretaris-Generaal UPTR, uit.

Door een continue bezorgheid over de ontwikkeling van dienstverlening aan ondernemers, stond Jean-Pierre Haesen aan de wieg van het sociaal secretariaat PayCover en het opleidingscentrum PTTC.

In een interview heeft hij ooit op de aanvallen van zijn criticasters gereageerd: “Wij zijn geen rebellen, maar als men ons  als radicalen bestempelt, zie ik dat als een compliment. Wat wij zeggen, is doordacht en samenhangend.”

Meer recentelijk was hij, in zijn hoedingheid van Secretaris-Generaal Honoraris en als lid van de Raad van Bestuur van UPTR, even terug op de voorgrond getreden om zijn visie op de potentiële fusie tussen de drie federaties, kenbaar te maken: “De UPTR is niet te koop!”

Met zijn afscheid van de wereld, verliest UPTR één van haar sterkhouders wiens weloverwogen adviezen steeds essentieel bleven voor de koers van de Vereniging. Men kan gerust zijn dat UPTR niet zal vergeten dat er geen toekomst is zonder het verleden”, voegt Michaël Reul toe.

Lees alles over UPTR in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!