Jan de Rijk Logistics : Brexit niet enige Europese probleem

 14/07/2016  Claude Yvens  News Transport
Jan de Rijk Logistics : Brexit niet enige Europese probleem

Jan de Rijk Logistics ervaart op dit moment nog geen hinder van Brexit. Maar volgens CEO Sebastiaan Scholte is Brexit niet het enige probleem waar de logistieke branche mee te maken heeft.

“Voor alsnog merken wij weinig van Brexit. Het is onzeker wat er zal gaan gebeuren en onzekerheid is nooit goed. Frankrijk heeft wel al aangegeven dat als de UK uit de EU stapt het de grenzen misschien open zet voor immigranten wat weer tot vertragingen bij de tunnel kan leiden. Met 20,000 crossings per jaar heeft dat eventueel grote gevolgen voor ons bedrijf. Het is belangrijk dat er zo snel mogelijk nieuwe handelsverdragen worden gesloten. Wanneer Engeland het voorbeeld van Noorwegen zal gaan volgen, heeft het voor de handel weinig gevolgen. Wanneer zij dit anders gaan doen krijg je o.a. te maken met dalende volumes en dat zullen wij dan ongetwijfeld gaan voelen,” aldus de heer Scholte.

“De reden dat de mensen in the UK voor Brexit hebben gestemd, is voornamelijk de onvrede over Brussel en zijn bureaucratie. En het zijn niet alleen de Engelsen die hier moeite mee hebben. Wij zien steeds vaker dat zowel rechts als links op een populistische manier kiest voor protectionisme. Dit is veel te kortzichtig en zal uiteindelijk niets opleveren. Op een eerlijke manier vrije handel bedrijven, is het beste voor de wereldwijde economie, werkgelegenheid en uiteindelijk voor de consument. Wanneer je alleen je eigen industrie beschermt, stopt dit bijv. innovatie. Bij vrije handel blijft iedereen scherp en moeten zij blijven innoveren om mee te kunnen blijven draaien. Wanneer de overheid zijn eigen bedrijven op deze manier beschermt, hoeft dat niet meer en komt alles stil te liggen. Ik ben daarom voor integratie op Europees niveau, maar wel op een snelle, efficiënte en eerlijke manier. Denk hierbij aan één tolsysteem voor alle landen, digitaliseren, één kastje voor alle Europese chauffeurs i.p.v. elk land én regel zijn eigen kastje. We moeten elkaar niet tegenwerken, maar juist beter gaan samenwerken”.

De gevolgen van Brexit worden o.a. vertegenwoordigd tijdens de beurs Transport & Logistics op 29, 30 november & 1 december in Rotterdam Ahoy.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!