Jacobs Logistics koopt 10 Volvo Trucks

 07/03/2018  Michel Buckinx  News Transport, Trucks
Jacobs Logistics koopt 10 Volvo Trucks

Jacobs Logistics, dat gespecialiseerd is in palletvervoer binnen de Benelux en in Duitsland, heeft 10 nieuwe Volvo FH-trekkers gekocht. Het bedrijf heeft inmiddels al de eerste zeven exemplaren in gebruik genomen.

Het Tongerse Jacobs Logistics kende de voorbije jaren een sterke groei. Zijn wagenpark telt vandaag 65 trekkers en 110 opleggers. “De tien nieuwe Volvo-trekkers moeten in de eerste plaats onze vloot uitbreiden”, vertelt Isice Jacobs, directeur van het bedrijf. De trekkers in kwestie zijn FH-voertuigen van 460 pk met een Globetrotter XL-cabine en een VAB+-remsysteem. Jacobs Logistics is een van de oudste klanten van Truck Service Sebastian, Volvo Trucks-concessiehouder sinds 1970, dat momenteel drie concessies heeft (Melen, Luik en Namen).

Jacobs Logistics vervoert gepalletiseerde goederen per volle vracht en in deelvrachten, in de Benelux en in Duitsland. Het bedrijf heeft een magazijn van 15.000 m2 voor de opslag, het overladen en een aantal logistieke diensten zoals het voorbereiden van bestellingen. Jacobs Logistics is een (het belangrijkste) van drie bedrijven uit een groep waartoe ook Jacobs Cargo (afvalvervoer) en Jacobs Transport (dat plaats biedt aan de panden en de werkplaats) behoren. De groep heeft ook een vestiging in Portugal en een andere in Roemenië.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!