Iveco Stralis LNG bekroond met Europese duurzaamheidsprijs

 27/11/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Iveco Stralis LNG bekroond met Europese duurzaamheidsprijs

Iveco behaalde onlangs met zijn Stralis LNG (Liquified Natural Gas) de ‘Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit’, een Europese prijs voor duurzame transportoplossingen. De beslissing werd genomen door een jury van topniveau, die was samengesteld uit vertegenwoordigers van de transportindustrie, de Duitse vereniging van de auto-industrie (VDA), de media, de onderzoekswereld en Duitse overheidsinstellingen.

Dankzij het gebruik van LNG-brandstof is de Stralis niet alleen bijzonder milieuvriendelijk, maar blijft hij ook onder de Euro VI-niveaus en is hij veel stiller. Hierdoor is het voertuig uitstekend geschikt voor toepassingen in de stad (vb. leveringen aan supermarkten). Door zijn autonomie van ongeveer 750 km kan de Stralis echter ook voor langeafstandsritten worden ingezet. De combinatie van het gebruik van hoogwaardige brandstof, het lage brandstofverbruik en de prijs van de brandstof vormt ook een bijzonder sterk economisch argument.

De Stralis LNG scoort ook punten op macro-economisch niveau. Iedere kilogram van het milieuvriendelijke aardgas dat voor transport wordt gebruikt, vervangt een evenwaardige hoeveelheid minerale olie en helpt daardoor de druk op de prijzen te verlichten.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!