Iveco op het Rode Plein

 22/05/2012  Yannick Haesevoets  Trucks
Iveco op het Rode Plein

Pantservoertuigen van Iveco hebben deelgenomen aan de enorme militaire parade op het Rode Plein in Moskou ter gelegenheid van de 67e verjaardag van de Russische overwinning in de Tweede Wereldoorlog.

De Iveco LMV is een nieuwe generatie van lichte pantservoertuigen. Het ontwerp combineert de beweeglijkheid van een terreinwagen met de bescherming van een pantserwagen. De LMV ondersteunt verschillende legers die ingezet worden in vredehandhavingsmissies. De LMV is een zeer mobiel en wendbaar voertuig, dat ingezet kan worden in de meest uiteenlopende weersomstandigheden (in extreme temperaturen van +49° tot -45°C) en alle soorten terrein. De basisuitvoering heeft een brutogewicht van 7000 kg en een nuttige lading van 2300 kg. De LMV is ook ongelofelijk betrouwbaar, en zijn kostenefficiënte en eenvoudige onderhoud verzekert een vlotte logistieke ondersteuning en lage werkingskosten.

De deelname van de Iveco LMV in Ruslands bekendste militaire parade is een gevolg van het contract dat Iveco Defence Vehicles in juni 2011 afsloot met Oboronservice, een bedrijf dat beheerd wordt door het Russische ministerie van Defensie. Het contract voorziet in een industriële samenwerking tussen Iveco en Oboronservice, waarbij geleidelijk overgegaan wordt tot de lokale productie van een speciaal voor de Russische markt ontwikkelde LMV. De eerste batch van 100 voertuigen wordt op dit moment afgewerkt en het is de bedoeling om de productie op te voeren tot 300 à 500 voertuigen per jaar.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!