Iveco noemt alle ‘groene’ versies van de Daily… Blue Power

 16/10/2017  Claude Yvens  Van
Iveco noemt alle ‘groene’ versies van de Daily… Blue Power

Onder de noemer Daily Blue Power verkoopt Iveco drie varianten van de Daily die bijzonder geschikt zijn voor stedelijke en voorstedelijke missies: de Daily Hi-Matic Natural Power, de Daily Euro 6 RDE Ready en de Daily Electric.

De Daily Hi-Matic Natural Power loopt op gecomprimeerd aardgas (CNG) en heeft nu een Hi-Matic automatische versnellingsbak met 8 versnellingen die het verbruik met 2,5% verlaagt. De motor is een 3-liter F1C die 136 pk levert voor een koppel van 350 Nm. Hij voldoet aan de Euro 6/D-normen met 76% minder stofdeeltjes en 12% lagere NOx-emissies dan de Iveco’s Euro VI 3,0-liter dieselmotor. In reële rijcondities in een stedelijke context zijn de CO2-emissies van deDaily Hi-Matic Natural Power 5% lager dan die van zijn equivalente dieseluitvoering. Als de CNG-motor op biomethaan loopt, worden de CO2 emissies zo goed als nul met een afname van 95%.

De Daily Euro 6 RDE Ready is een ‘traditionele’ dieselversie die op ‘Real Driving Emissions’  werd gekeurd, drie jaar vooruitlopend op de milieustreefdoeleinden van 2020. Specifiek voor deze versie heeft Michelin een nieuwe generatie van de Agilis+ serie ontworpen. Deze generatie heeft een nog lagere rolweerstand en maakt minder lawaai.

De Daily Electric bestaat sinds 2009 en heeft nu ook 100% recycleerbare accu’s. Dankzij de Eco-Power-modus en de strategieën voor regeneratief remmen heeft het volgens Iveco een tot 200 km uitgebreide actieradius in reële stedelijke condities, en vergt in de sneloplaadmodus slechts twee uur oplaadtijd. Iveco plant ook nieuwe financieringsoplossingen en Onderhouds- en Reparatiecontracten die ook voor de accu’s gelden.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, legt uit: “Al heel vroeg zagen wij in dat onze weg naar duurzaam stedelijk vervoer geplaveid was met geavanceerde dieseltechnologie en alternatieve aandrijfkracht zoals elektriciteit en aardgas in het bijzonder. Dit is de reden waarom wij meer dan 20 jaar lang pionierswerk hebben verricht op het gebied van alternatieve aandrijfkracht en hebben geïnvesteerd in geavanceerde technologische oplossingen om de emissies van onze dieselmotoren drastisch te verlagen. De Daily Blue Power is de samenbundeling van al het werk dat we op dit gebied hebben verzet. Dit voertuig biedt onze klanten de unieke kans om zichzelf een competitieve voorsprong te schenken en ongelimiteerd te werken in stedelijke omgevingen.”

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!