Iveco en Nikola worden partners

 03/09/2019  Claude Yvens  Trucks
Iveco en Nikola worden partners

CNH Industrial, het moederbedrijf van Iveco, en Nikola Motors kondigen een strategisch partnerschap aan om de verkoop van zware vrachtwagens op waterstof in Noord-Amerika en Europa te versnellen. Het nieuws komt twee uur vordat CNH Industrial aankondigt wat de toekomst voor haar dochteronderneming Iveco zal zijn.

Via haar dochteronderneming FPT Industrial heeft CNH INdustrial al enige expertise op het gebied van brandstofcellen, en FPT Industrial heeft op de laatste IAA beurs in Hannover een prototype van een complete aandrijflijn tentoongesteld. Nikola Motors onthulde twee modellen waterstofvrachtwagens, één voor de Noord-Amerikaanse markt en één voor Europa.

In het kader van deze overeenkomst draagt CNH Industrial 250 miljoen USD nieuw kapitaal bij aan Nikola. Iveco en FPT Industrial zullen hun expertise op het gebied van motor- en vrachtwagenproductie inbrengen bij Nikola, wat erop zou kunnen wijzen dat Iveco uiteindelijk niet door CNH Industrial zal worden verkocht. In ruil daarvoor zal Nikola haar expertise inbrengen in een joint venture die samen met CNH Industrial in Europa zal worden opgericht. Dit nieuwe bedrijf zal zowel batterij- als brandstofcel elektrische voertuigen ontwikkelen, met de start van de commercialisering verwacht in het 4e kwartaal van 2022.

De twee partners kondigen ook aan dat ze de technologie van het gloednieuwe Iveco S-Way zullen integreren in de Nikola Tre, de truck die Nikola in Europa en Noord-Amerika wil lanceren. Krijgt de Nikola Tre een Iveco-cabine?

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!