IRU : Is België wel écht klaar voor de kilometerheffing?

 31/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
IRU : Is België wel écht klaar voor de kilometerheffing?

Door het grote aantal klachten van de transportondernemingen en de associatieleden van de IRU, stelt IRU (International Road Association) zich de vraag of België wel écht klaar is voor de introductie van een kilometerheffing.

Marc Billiet, hoofd van de commissie ‘goederenvervoer in Europa’ van IRU: “De inkomende klachten gaan van de On Board Units (OBU) die  betaald zijn, maar nog niet geleverd, tot technische mankementen van de OBU’s, een onduidelijke installatie en een onbereikbare helpdesk.” En Marc Billiet gaat nog verder: “Het is onaanvaardbaar dat de transporteurs die hun OBU’s op tijd besteld en betaald hebben, nog steeds geen toestel hebben ontvangen, en bovendien geen kwaliteitsservice krijgen.  Deze transporteurs mogen niet gestraft worden door de tekortkomingen van Viapass en zijn serviceproviders. De IRU hoopt dan ook dat de controleurs begrip tonen voor deze situatie wanneer transporteurs nog niet over een OBU beschikken, of hun OBU slecht functioneert.

Rekening houdend met deze chaotische situatie zal IRU niet aarzelen om de bijgevoegde instanties te benaderen, waaronder de Europese Commissie.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!