Intertrans ontwikkelt nieuw logistiek centrum nabij Athus

 13/12/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Intertrans ontwikkelt nieuw logistiek centrum nabij Athus

Intertrans heeft gisteren een nieuw logistiek gebouw in ontvangst genomen in Aubange, op de Pôle Européen de Développement (provincie Luxemburg). De locatie nabij het drielandenpunt België-Luxemburg-Frankrijk en de containerterminal van Athus, is strategisch gekozen.

Intertrans is al sinds 25 jaar in Aubange gevestigd, in een bestaand magazijn dat vooral voor logistieke activiteiten wordt gebruikt. “Intertrans is in de markt vaak bekend als groepagebedrijf, maar onze activiteiten zijn al langer veel breder geworden. Wij zijn vandaag ook in de supply chain en de logistiek actief. Groepage vertegenwoordigt nog maar 40% van onze omzet”, zegt Eddy Allaert, algemeen directeur van Intertrans, een dochter van de Ziegler Groep.

Het nieuwe gebouw is in ontvangst genomen, maar moet nu nog uitgerust worden met de rekken, de IT-systemen, enzovoort. Branch manager Pierre Van Hove verwacht dat het in maart 2019 operationeel is. Het is op 500 m gelegen van de huidige installaties, die veel kleiner zijn.

Het gebouw van 10.000 m² heeft een inwendige hoogte van ruim 10,5 meter en is uitgerust met tien laad- en lospoorten. Volgens Van Hove zal het bijna exclusief dienen voor logistieke activiteiten, zoals opslag en packaging van algemene en industriële goederen.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!