Inbeslagname Jost Group-trucks is illegaal

 20/02/2019  Claude Yvens  Wetgeving
Inbeslagname Jost Group-trucks is illegaal

Jost Group heeft vertrouwen in het gerecht dat de onrechtmatige en illegale inbeslagname van vrachtwagens door het federale parket heeft opgeschort.

“Wij zijn ontzet over de zinloze poging van het federale parket om de onderneming te destabiliseren en de klanten bang te maken, waardoor het ambt regelrecht ingaat tegen het vermoeden van onschuld”, zegt Jost Group in een persbericht. De inbeslagname van 19 trucks door het federaal parket is al een aantal weken aan de gang en de verdere inbeslagname van 300 trucks werd illegaal beschouwd door de Rechtbank van Eerste Aanleg van Luik. Deze beslissing dateert van 27 januari en het federaal parket wil volgens Jost Group dit vonnis aanvechten.

“Naast deze schending van het principe van het vermoeden van onschuld, wordt tevens de toegang tot het dossier geweigerd. Toch blijft Jost Group vertrouwen op het vonnis dat in deze zaak uitgesproken zal worden, met respect van het vermoeden van onschuld. Om deze redenen en in belang van het bedrijf, onze honderden werknemers en onze klanten, vraagt Jost Group aan het gerecht om de eerder genomen beslissing, om de inbeslagname van meer dan 300 vrachtwagens te verbieden, te bevestigen”., aldus het persbericht.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!