IKEA kiest VPD en PostNL voor thuisleveringen webshop

 09/02/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics
IKEA kiest VPD en PostNL voor thuisleveringen webshop

IKEA België heeft gisteren haar webshop geopend. Meteen werden de logistieke partners voor de thuisbezorging bekend gemaakt. Deze zijn het distributiebedrijf VPD uit Lembeek voor de grote stukken en het distributienetwerk van PostNL voor de kleinere objecten. Hiervoor worden respectievelijk de distributiecentra van IKEA in Winterslag en Dortmund gebruikt.

Voorheen was het al mogelijk om in de winkel aangekochte producten zoals sofa’s, keukens en grotere bestellingen thuis te laten leveren. Deze goederen worden in het distributiecentrum van Winterslag gepickt door IKEA personeel en in een aparte zone overgedragen aan logistieke medewerkers van VPD, die de bestellingen klaarmaken voor vertrek en de vrachtwagens laden. Die vertrekken van daaruit naar alle uithoeken van België.

Met de opening van de webshop mag VPD nu ook de grotere partijen die online zijn gekocht, thuis leveren. Bestellingen met kleinere producten zoals nachttafeltjes, kaarsen, lampen of kussens worden verwerkt in het IKEA distributiecentrum in Dortmund en geleverd via het distributienetwerk van PostNL.

Tot nu toe zette VPD 15 à 18 vrachtwagens in voor de dienst. Daar komen nu vier extra trucks bij.  In Winterslag zelf had het bedrijf al tien logistieke medewerkers in dagploeg en twee in nachtploeg. Het zijn er nu respectievelijk twaalf en drie”, zegt Dirk Van Peteghem, de eigenaar van VPD. Hij zal waarschijnlijk meer mensen aanwerven, afhankelijk van hoe snel de webshop succes kent.

IKEA België zelf wierf 120 personen aan om de activiteiten voor haar webshop te ondersteunen. Deze werken niet alleen in het distributiecentrum in Winterslag, maar ook in het Customer Support Center en het centrale e-commerce team.

De levertijd van de bestellingen varieert per product tussen 2 en 6 dagen. De leveringen zijn betalend. De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht van de bestelling. Ze bedragen tussen  4,99 euro (voor bestellingen van minder dan 5 kg) en 229,00 euro (voor bestellingen van meer dan 500 kg).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!