Idelux investeert in een CNG-net

 07/02/2018  Claude Yvens  Van
Idelux investeert in een CNG-net

Op initiatief van de intercommunale Idelux zullen in de provincie Luxemburg drie CNG-stations bijkomen. Neufchâteau, Marche-en-Famenne en Aarlen zijn de gekozen inplantingsplaatsen.

Hoewel verschillende uitbaters (in het bijzonder DARS 24 en Enora) Wallonië van CNG-stations beginnen te voorzien, blijft dit fenomeen momenteel toch beperkt tot Waals-Brabant en de as Luik-Doornik. Maar dat gaat in de provincie Luxemburg nu dus veranderen, met drie strategisch ingeplante stations in Marche-en-Famenne, Neufchâteau (bij het industrieterrein Ardenne Logistics) en Aarlen. Een interessante oplossing voor wie op doortocht is naar het Groothertogdom Luxemburg.

Volgens de Directeur-Generaal van Idelux, Fabian Collot, die door Le Soir werd geciteerd, zou het station van Neufchâteau al in juli kunnen opengaan. De twee overige stations zouden tegen januari 2019 klaar zijn en alle drie zouden ze door G&V worden uitgebaat.

Volgens onze informatie zou ook een privébedrijf een project hebben ontwikkeld om een LNG-station langs de autosnelweg E411 in te planten.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!