ICDI kiest voor OptiTrack

 23/09/2015  Yannick Haesevoets  News Transport
ICDI kiest voor OptiTrack

ICDI heeft onlangs een nieuwe Renault Trucks C 430 6×4 met OptiTrack in gebruik genomen. Het nieuwe voertuig krijgt een dubbele missie: het zal zowel voor sneeuwruimoperaties als voor containertransport ingeschakeld worden.

De intercommunale ICDI in Charleroi is een openbare dienstverlener die hoofdzakelijk instaat voor het integrale afvalbeheer. Deze onderneming beheert onder meer 14 containerparken van naburige gemeenten. “We moeten een voertuig ter beschikking hebben om onze operationele basis en de omgeving sneeuwvrij te houden”, zegt Didier Ligot, Afdelingshoofd Wagenpark bij ICDI. “Als de sneeuwruimactiviteiten erop zitten is het de bedoeling dat de sneeuwruim- en strooi-installatie wordt gedemonteerd en dat deze vrachtwagen vervolgens wordt ingeschakeld om de containers te vervoeren, net als de andere vrachtwagens”.

Het voertuig is uitgerust met een Optidriver-versnellingsbak met 12 versnellingen vooraan en drie achteraan. De gewenste modus (automatisch/manueel) kan ingesteld worden met een bedieningsknop aan het stuur. Het voertuig is eveneens voorzien van een automatische koppeling en een hydraulische Voith-retarder. Thierry Vermeiren, verkoop openbare diensten bij Renault Trucks BeLux: “Het belangrijkste kenmerk van deze vrachtwagen is de OptiTrack-functie. Bij een snelheid tussen 0 en 25 km/u maakt deze 6×6-uitvoering gebruik van hydraulische aandrijving op de aandrijfas vooraan. Dankzij deze functie, voelt deze C 430 zich thuis op elk terrein, ongeacht de toepassing”.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!